(Количката е празна)
 

Книги

Ислямът. Световна история

Ислямът. Световна история
Автор: Ед Хюсейн
Издателство: Сиела/2019г.
Страници: 344
Корици: меки
ISBN: 9789542829423
Цена 16,91 лв
Отстъпка 2,09 лв
Описание
Ислямът. Световна история
Автор: Ед Хюсейн

Издателство: Сиела/2019г. 

Страници: 344

Корици: меки            

ISBN: 9789542829423


 

„Ислямът започна като непознат“, казва Пророкът Мохамед. „Един ден отново ще се стане непознат.“

Пропастта между исляма и Запада се разширява. Една вяра, изповядвана от почти два милиарда души по света и богата на философски идеи и традиции, в съвременните представи се е превърнала почти в синоним на заплаха.

„Ислямът. Световна история“ на Ед Хюсеин - роден и израснал в Източен Лондон в семейство на мюсюлмани - обхваща всички елементи от ислямската култура и история. В какъв исторически контекст е възникнал ислямът? Кой е Мохамед и какви са постулатите му? Какви са законите на шариата? Върху какво стъпва ислямското изкуство? Какво пише в Корана и как е тълкувано то от съвременни ислямистки групировки? Откъде идва напрежението между древния мистицизъм и буквализма на екстремистите, което заплашва и мюсюлманите, и хората около тях?

„Ислямът. Световна история“ е всеобхватно и проникновено изследване на всички елементи, които съставят една от водещите религии в нашия свят – неизменна част от всекидневния ни живот, но все така непозната.

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.

За нас

Калина Малина е интернет книжарница, която се старае да предложи на своите клиенти един бърз, лесен и удобен начин да намерят и купят книгите и игрите, които търсят.

Facebook

© 2017 Калина Малина. Всички права запазени. Дизайн PixelHut