(Количката е празна)
 

Книги

Банкноти и мечти между кориците

Цена 15,00 лв
Отстъпка
Описание Банкноти и мечти между кориците
Автор: Алберт Бенбасат        
Издателство: Сиела / 2011 г.
Страници: 418
Корици: меки
Език: Български
ISBN: 9789542808619

Комплексният академичен анализ на А. Бенбасат никак не е чужд на интригуващия разказ за съдбите и приключенията на чужди и български автори, произведения, издатели и книги от по-далечното и по-близкото минало до самото ни настояще. А накрая предпазливо надниква и в бъдещето.

"Банкноти и мечти между кориците" е първото у нас изследване на теорията и историята на масовата книга и масовото книгоиздаване. Плод на дългогодишни проучвания, трудът прави подробен и задълбочен прочит на световните и българските литературни и издателски практики в областта на популярната и комерсиалната книжнина, откроява тенденциите и трансформациите в нейното съвременно глобално битие. Пренебрегван в продължение на дълги години, родният опит в създаването и издаването на масови книги е проследен във всичките му превратности от Възраждането до на наши дни. Детайлно разнищени са цензорската институция и тоталитарните "заместители" на масовостта, а т.нар. преход след 1989 г. е обгледан с очите на очевидец и участник.

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.

За нас

Калина Малина е интернет книжарница, която се старае да предложи на своите клиенти един бърз, лесен и удобен начин да намерят и купят книгите и игрите, които търсят.

Facebook

© 2017 Калина Малина. Всички права запазени. Дизайн PixelHut